Nieuwsbrief Progressiegericht Werken 537

Checklist Leren en presteren

~ Coert Visser

Het maken van het onderscheid tussen de leerzone en de presteerzone en het besteden van veel tijd in de leerzone kan voorkomen dat je competentie-ontwikkeling stagneert. Dit is de boodschap van deze TED-presentatie van Eduardo Briceño. Om je op wat ideeën te brengen over hoe je de inzichten uit deze video in praktijk kunt brengen, kun je de onderstaande checklist gebruiken. Lees verder »


Groeimindsreflectie

~ Gwenda Schlundt Bodien

In deze laatste werkweek van 2018 drie reflectievragen. De eerste van de drie reflectievragen aan het einde van 2018 is: hoe heb ik mijn groeimindset benut dit jaar? De andere twee reflectievragen vind je hier en hier. Lees verder »




De progressiegerichte kantelinterventie (voor gesprekken met onvrijwillige cliënten)

~ Coert Visser











Reflectie op verbondenheid

~ Gwenda Schlundt Bodien

Aan het einde van 2018 zijn hier drie reflectievragen. De tweede van de drie reflectievragen aan het einde van 2018 is: hoe heb ik de behoefte aan verbondenheid van mezelf en anderen vervuld dit jaar? Lees verder »





Bestellen van uitleg

~ Coert Visser

In onze trainingen maken we ook regelmatig gebruik van deze strategie. Een voorbeeld van hoe we dat doen is de oefening bestellen van uitleg. Deze oefening is vaak erg nuttig en ook heel leuk om te doen. Dat laatste is natuurlijk nog meer het geval als er een leuke en speelse vorm wordt gevonden waarin de uitleg wordt gegoten. Een mooi voorbeeld daarvan zag ik vorige weke toen een cursist haar uitleg in de vorm van een prachtig Sinterklaasgedicht opgesteld. Lees verder »


Reflectie op autonomie

~ Gwenda Schlundt Bodien

Aan het einde van 2018 zijn hier drie reflectievragen. De derde van de drie reflectievragen aan het einde van 2018 is: hoe heb ik de behoefte aan autonomie van mezelf en anderen vervuld dit jaar? Lees verder »


Geen opmerkingen:

Een reactie posten